Beckfoot Phoenix School

Beckfoot Phoenix School in Keighley, West Yorkshire made contact with ESP Play back in April 2019 with an exciting and ambitious intention to transform their outdoor play areas, which lacked excitement, challenge and educational value.

School:Beckfoot Phoenix School

Location: Keighley, West Yorkshire

Background

The culture at Beckfoot Phoenix School is focussed on putting their pupils at the heart of everything they do.

They believe that they only have one chance to make a difference in their pupil’s life through the education they offer, and they see it as their responsibility to make sure that they provide the best they can.

Beckfoot Phoenix to be somewhere where children want to come, a place where they feel safe and secure and a place where they can 'Enjoy, Learn and Succeed'.

The Playground Project

Beckfoot Phoenix made contact with ESP Play back in April 2019 with an exciting and ambitious intention to transform their outdoor play areas. There are many different outdoor spaces at the school for the children to access but at they lacked any excitement, challenge and educational value.  The school had a very clear vision of what they wanted for each area. ESP Play carried out a full site assessment, listened very carefully to the brief for the development and then got to work on the design.

The Final Design

Our amazing free playground design delivered perfectly on the brief provided. Take a look here.

The design features a number of products from our school climbing equipment range and included various playground surfacing and markings, seating areas, outdoor curriculum interchangeable panels and play towers.

The Installation

The school gave ESP Play the official go ahead in June and it was agreed that this large and challenging project would be fully completed and ready to use for when the school returned in September.  Our Operations Team carefully prepared the risk assessments and method statements in line with our strict COVID 19 protocols, and our factory got busy with the manufacturing of the products.

Our team worked very hard throughout the summer holiday.  The installation took 6 weeks from start to finish but it was completed in good time and ready for the when the pupils returned to school. Being outdoors has never been more important and the staff and pupils are now benefitted from these fantastic new play areas. Take a look at the finished installation below.

If you’d like to enhance your school playground please get in touch. One of our Regional Managers would love to help you.

Before

After